Alfa-75 project Kawasaki-project Algemene zaken TE KOOP Links
? ? ? ? Email
update:
  HOME   Gastenboek

 

Super Seven!

Project 2 de MK-indy, Sierra, Kawasaki: Super Seven Kitcar.

Het 2de project is het bouwen van een "7" met de onderdelen van een Ford Sierra, een Kawasaki ZX-9R, chassis en delen van MK-Indy en delen van verschillende andere auto's.

Hoe dat er (ongeveer) uit gaat zien hebben jullie al kunnen zien op de "home" pagina.Daar iedere 7 anders is (door gebruik van vele verschillende onderdelen) kan niemand zeggen hoe het eindresultaat zal worden.

Al sinds mijn 18 praat ik er over dat ik ooit een eigen auto wil bouwen. In die tijd heb ik verschillende projecten gevolgd, van Burton, Cobra, GT40 tot een 7. Het is een 7 geworden omdat dat voor mij de beste mix is van: mooie auto, motorvermogen, moeilijkheidsgraad en kosten.

Kortom een droom gaat werkelijkheid worden!

6 mei 2009
De motor hangt weer!
pfff eindelijk hangt de motor weer op zijn plek! Heeft ff geduurd maar het is dan toch gelukt! Eindelijk kan ik verer mer zaken als remleidingen, benzineleidingen etc.
Hopelijkkomt er nu wat meer vaart in het project. We zullen zien!
Oh ja, vakman aan het werk is Eugene (Eus)! Ondergetekende moest de foto's maken!

20 januari 2009
De beste wensen!
De eerste 14 dagen van het jaar zouden staan in het teken van de 7. Met goede moed begonnen maar helaas niet veel opgeschoten. In feite zijn we zelfs achteruit gelopen. Met hulp van zwager Eus zouden we op zaterdag de motorophanging veranderen, het blok moest toch maar in rubbers gehangen worden, en nog meer laswerk verrichten. Eenmaal begonnen aan de ophanging bleken de rubbers niet de juiste. Na overleg met Cees en Eus werd er gekozen voor andere rubbers. Echter op zaterdagmiddag waren deze niet meer te krijgen en omdat de gasfles van het lasapparaat ook nog leeg was werd besloten om volgende week zaterdag een nieuwe poging te wagen. Ik had alle tijd om alles gereed te maken voor deze 2de zaterdag. Nu gooide mijn werk roet in het eten, resultaat geen tijd op zaterdag. Omdat ik dus in de horeca werk en zelf niet kan lassen zal alles nog even zo blijven tot er weer tijd gevonden is. Positief is dat ik ondertussen wel ongeveer 95 procent van de auto bij elkaar heb. Dus bouwen geblazen! Tot later!

29 oktober 2008
Dat is lang geleden!
Wat is er allemaal wel niet gebeurd? 1000 keer is mij gevraagd of er nog wel iets aan de auto gebeurd. Vaak gehoord: "volgens mij komt het nooit af!"
Gelukkig is dat zeker niet waar er is best veel aan de auto gedaan maar door minder leuke en leuke omstandigheden heeft het een poosje stil gelegen en daarnaast zijn er veel kleine dingetjes gedaan die niet direct zichtbaar zijn. Echter nu heb ik weer een stel foto's geschoten van de verschillende zaken die gedaan zijn. Veel plezier bij het kijken en ik beloof je dat de volgende foto's niet weer 9 maanden op zich laten wachten.

5 januari 2008
De foto's zijn er!
Niet alleen ik sta er op, maar ook Sjaak en dochterlief Rhea. Oh ja we hebben de remmen gemonteerd!

2 januari 2008
Allemaal de beste wensen!!!!
Vandaag was het zover, ik heb voor de eerste keer in de auto gezeten!
En dat is best wel een vreemd en fijn gevoel. Ergens was ik bang dat mijn breedte niet in de smalte van de auto zou passen maar er is geen reden voor welke vorm van onrust dan ook: de auto is breed genoeg of te wel ik ben smal genoeg. Het zitten was nog wel vreemd want de auto lijkt nogal op een Fred Flinstone-auto (geen bodem, zie foto) en staat nog op hoge bokken. Foto's van moi in de auto asap!

18 december 2007
Das mazzel!
Het internet (marktplaats) is mij te hulp geschoten! Gevonden bijna nieuwe schokbrekers voor een redelijk bedrag! Vandaag betaald en hopelijk snel geleverd. Daarnaast kwamen vandaag de langverwachte remklauwen van de scorpio, de spiegels van een ZX-10R en een boekwerk met technische gegevens binnen. Ook zal deze week nog de benzinepomp binnenkomen. Eigenlijk had ik vandaag naar de motorfietsen-sloper gemoeten om nog enkele vermiste onderdelen aftehalen maar helaas meneer de sloper heeft geen tijd. Maar we kunnen dus weer verder.

8+9 december 2007
Lekker vooruit!
Helaas heb ik deze week niet alle spullen kunnen krijgen die ik zo graag had willen hebben. Helaas waren (o.a.) de schokbrekers niet voorradig. Wachten tot januari, niets aan te doen.
Het blok heeft zijn plaats ingenomen in het chassis! En zo vast als het zit zal het zijn plaats ook niet makkelijk meer prijsgeven. De as heeft zich erbij neergelegd, wel (voor de veiligheid) nog even balanceren. Cees heeft zijn werk laten liggen om mij te helpen met het constructiewerk. Hiervoor chapeau!

14 november 2007:
Staat alles stil?
Regelmatig gehoorde vraag!
Nee, verre van dat!
Ik ben druk met allerlei kleine zaken als: schuren, schoonmaken, achteruit geregeld ( met dank aan Löwenthal autoschade Ulft en Bulot Terborg), zandstralen (met dank aan Mile Pajic), internet afstruinen naar zaken en ideeën die ik nog gebruiken kan. Oh ja af en toe ook nog een beetje werken. Ook daar zien ze me nog wel graag komen (snap er ook niets van). En af en toe heb ik niet zoveel zin en blijf dan dus lekker bij de familie.

Waarschijnlijk ga ik begin december naar onze vriend in Echt om daar de volgende zaken op te halen (of zou ik ze moeten betalen?), schokbrekers, pedalen, tank, adaptorplaten, dashboard en nog wat aangepaste zaken.

22 oktober 2007:
Hij/zij is er niet meer!
Het slachtfeest duurde 2 dagen.
De sierra is op waardige wijze afgevoerd en dat alles na een duikeling van de hefbrug. Niemand gewond alleen maar hilariteit en een verontruste Cees!
Overgebleven delen staan bij "TE KOOP" en op Marktplaats.nl.

9 oktober 2007:
Hij/zij is er!
De donor-sierra!
Een vaal rode Duits sprekende 1600i sterke stationcar!
De motor en de bak zijn al verkocht en de komende week houden we het slachtfeest!

25 september 2007:
De meeste spullen zijn binnen!
- chassis
- rolbeugel
- stoelen
- polyester delen
- moeren en bouten
- ophanging

Wat moet er nog komen:
- donor Sierra
- pedalen
- verlichting
- kleine spulletjes
- vele uren vrije tijd
- een beetje geld
en nog veel meer

16 augustus 2007:

Het is begonnen:

- het motorblok is er
- de motorcockpit is binnen
- de kit is besteld
- stoelen zijn besteld
- schokbrekers zijn besteld
- etc

De volgorde van de foto's en de tekst:
het project begint onderaan de pagina!

Dat is handig als je nog eens terug komt
om te kijken hoe het verder gegaan is!

Alfa-75 project ; Kawasaki-project ; Algemene zaken ; TE KOOP ; Links ;
; ? ; ? ; ? ; ? ; Email ; Gastenboek

© benvn.nl 2007

 

6-05-2009